La màquina de somiar




Aviat es compliran 2 anys de la mort del mestre Satoshi Kon, que ens va deixar abans de temps amb només 46 anys. Li van donar mig any de vida després de que li diagnostiquessin un càncer de pàncrees, i va deixar pel record el seu comiat, una pel·lícula inacabada i una obra reconeguda internacionalment que ha servit d'inspiració fins i tot a directors com en Darren Aronofsky (Black Swan) o Christopher Nolan (The Dark Knight).

Tots els seus treballs com a director van ser realitzats per a l'estudi MADHOUSE, productors també de sèries com Monster, Nana, Death Note... D'en Satoshi Kon se'n diu que era el "David Lynch japonès", degut a la seva traça per barrejar la realitat i el somni a les seves històries, ja sigui de forma més surrealista (Paprika) o fins i tot terrorífica, com el thriller psicològic "Perfect Blue". Malgrat tot la realitat social del japó i la humanitat dels personatges sempre s'amaguen sota les seves històries, com demostren els indigents de "Tokyo Godfathers". En aquest sentit la sèrie d'animació "Paranoia Agent" es tot un compendi perfecte d'intriga, surrealisme i critica social. En Kon, a més, va demostrar la seva passió pel setè art amb l'homenatge que fa a "Millenium Actress" a tot un segle de cinema. 

Els seus inicis, però, van ser com a dibuixant de manga. Recentment Planeta d'Agostini s'ha encarregat de publicar una recopilació d'alguns dels seus primers treballs a "Historias cortas de Satoshi Kon".

Satoshi Kon va morir deixant sense acabar una pel·lícula d'animació, "La màquina de somniar", més enfocada cap al públic infantil. Després de 2 anys de lluita perquè la producció trobés finançament, sembla que actualment el tema es troba estancat, i no n'hi ha cap actualització d'estat a la seva pàgina oficial. Potser el Crowd Funding, un sistema de finançament que ha permès a occident salvar o publicar obres en perill, podria ser una esperança per aquells que volen que la màquina de somiar d'en Kon torni a funcionar una última vegada.

0 comentaris:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates