La primavera del manganime

Ja ha començat la primavera i després de les primeres pluges van sortint les primeres flors. Al Japó això significa que s'acosta la data del Hanami, una tradició que coincideix amb la primera floració de la Sakura, el cirerer japonès. Durant aquesta data (que agafa tot el mes d'abril, depenent del clima i de la floració de nord a sud del país) la gent sol anar de pícnic sota l'ombra d'aquests arbres, en família o fins i tot amb companys de feina. És una de les tradicions del folklore japonès que habitualment podem trobar al manga i l'anime, i que ens fan als aficionats uns coneixedors amateurs de la cultura japonesa, encara que no tinguem la oportunitat de viatjar tot sovint.

De fet podem trobar molts capítols on surt aquesta tradició, ja sigui en situacions còmiques, romàntiques... així és a Doraemon, Shinchan, Hattori el ninja, o Kimagure Orange Road, passant també per altres com Rurouni Kenshin, Love Hina, Inu Yasha...

Hanami a Full Metal Alchemist
Hanami a Love Hina

I com no, el Hanami real...

Aquí no en tenim de Hanami, i en molts llocs tampoc de cirerers de colors rosa. Això no significa, però, que no puguem gaudir de jornades com el Hanami SOS a Barcelona (que recrea la festa, amb jocs i menjar japonès), i a més sempre podrem anar un dia de pícnic sota l'ombra de qualsevol altre arbre que tinguem a l'abast, amb bona companyia, i, perquè no, amb un bon manga. 




0 comentaris:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates