Jornades per a Otakus




Dintre de poc tindrem aquí de nou el Saló del Còmic de Barcelona, un esdeveniment que tracta el món del còmic en general, sense fer tan d'èmfasi en el manga ni l'anime. Això no vol dir però que els otakus hagin d'esperar fins el Saló del Manga de Barcelona per treure la pols a les seves disfresses cosplay i les seves armes d'escuma. Espanya i especialment Catalunya estan ben plenes de jornades organitzades per associacions d'aficionats, que durant tot l'any que tracten el món del manganime i la cultura urbana japonesa. Aquí només en teniu una mostra:


· Shibuya 109: Unes jornades ben curioses i diferents que tot i tenir alguna cosa de manganime es destaquen pel seu tractament del món de les moda japonesa: més concretament les gal. De fet, el nom de Shibuya 109 correspon a un famós edifici ple de botigues de roba. Així doncs podrem trobar tallers d'ungles, paradetes, etc.
- Organitza: Team Project.


· Hanami SOS: Tot just fa uns dies es va acabar la 4ª edició d'aquest acte, que des de fa 2 anys es celebra a la Masia de la Guineueta (Barcelona). Tot i que té les activitats habituals de qualsevol jornada otaku (escenari, videojocs, paradetes...), destaca pel seu èmfasi en el folklore tradicional japonès, amb tallers, exhibicions i menjars a la venda que fan ganes d'anar vestit amb kimono o yukata. Si el temps acompanya, a més, es un dia genial per gaudir de les activitats a l'aire lliure que es fan prop del parc central de Nou Barris.
- Organitza: Brigada SOS.
Més informació a: http://hanamisos.blogspot.com.es/


· Akihabara@deep: és presenta com les jornades més grans de Brigada SOS. Un cap de setmana d'activitats purament otakus al Casal de Joves de Fontana, al bell mig de Barcelona. Un esdeveniment gratuit on destaquen, a més dels seus concerts i actuacions, el Maid Cafè: una reproducció dels cafès japonesos on servents i minyones s'encarreguen de divertir personalment als clients.
- Organitza: Brigada SOS.
- Més informació a: http://akihabara-deep.blogspot.com.es/


· Expotaku: una gira de jornades otaku que al 2012 ha passat per Sabadell, A Coruña, Almería, Tarragona i Gijón. Destaquen pel gran nombre d'activitats que presenten, com concursos, exhibicions, gimcanes... l'entrada es de pagament.
- Organitza: FOC (a Catalunya)
- Més informació a: http://www.expotaku.com/web1/


· Otaku Revolution: celebrat l'ultim cop al 2011 al Parc de l'Espanya Industrial (Barcelona), presentat com una alternativa otaku a les festivitats de la Mercè. Destaca el seu showroom manga, una sèrie d'exhibicions i actes d'escenari com els que l'associació coordina al Saló del Manga de Barcelona.
- Organitza: FOC
- Més informació a: http://www.otakurevolution.es/


Japan weekend: unes jornades ben grans que en aquesta passada edició es van celebrar a la Farga de l'Hospitalet, un lloc emblemàtic per ser l'anterior seu del Saló del Manga (aquest any, recordem, es farà a Fira de Barcelona). Té edicions a Barcelona, Madrid, Valencia, Granada i Lisboa, i suposa l'alternativa més propera al famós Saló de Barcelona, doncs té una gran participació de distribuïdores com Norma o Selecta Vision. L'entrada és de pagament. 
- Organitza: Jointo
- Més informació a: http://www.japanweekend.net/


· Otakhristmas: un esdeveniment otaku amb un caràcter ben festiu i familiar que serveix d'excusa per reunir les comunitats d'aficionats en dates properes a les festes de nadal. Les activitats de rigor amb una bona dosi de karaoke d'anime. L'entrada és gratuita.
- Organitza: Brigada SOS.
- Més informació a: http://otakhristmas.blogspot.com.es/


Qui ha dit avorriment?














0 comentaris:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates