Evangelion "forever"




Si coneixeu una mica de la història recent de l'animació japonesa, segurament no caldrà que us expliqui el que va significar pel sector la sèrie Neon Genesis Evangelion. Només val a dir que més de 10 anys després continua sent un referent del manga i l'anime ben viu: merchandising, una sèrie d'animació, dōjinshiedicions del director i també pel·lícules, amb un gran seguiment als cinemes. De fet, s'espera que Evangelion 3.0 (la tercera part d'una re-interpretació de la història original presentada en 4 pel·lícules, Rebuild of Evangelion) surti a l'octubre d'aquest any al Japó.

Evangelion va ser originalment pensada per animació, però també compta amb una versió en paper, dibuixada per Yoshiyuki Sadamoto (encarregat del disseny de personatges de l'Anime i un dels membres fundadors de Gainax, juntament amb l'Hideaki Anno). La publicació del primer tom va ser a la revista Shonen Ace de Kadokawa Shoten al setembre de 1995, un mes abans de l'estrena de l'anime (una acció pensada per fer créixer l'interès del públic). Des del 2008 la història es publica a la revista de Kadokawa "Young Ace". A Espanya és Norma editorial qui s'encarrega de la seva publicació.

En Sadamoto va ser un dels membres principals del projecte Evangelion, fet que li dona llicencia per interpretar la història a la seva manera, sense limitar-s'hi en copiar l'anime. D'aquesta manera el manga, Shin Seiki Evangelion, és una oportunitat pels seguidors de tornar a gaudir de la història amb un seguit de canvis i afegitons que permeten descobrir certs misteris que a la sèrie quedaven amagats. A més, noves escenes i relacions entre els personatges permeten veure la sèrie des d'un nou prisma. Tot això amb la qualitat i el traç fi d'unes il·lustracions que fan que valgui la pena l'espera de cada publicació. 

Actualment podem trobar al nostre país fins el número 12 , i la sèrie encara continua al Japó... i és que en Sadamoto no ha tingut limitacions per poder treballar en altres projectes, com per exemple la saga .Hack o FLCL. D'aquesta manera podem explicar que el manga d'Evangelion porti una regularitat de publicació tan singular, com podem observar veient les dates de sortida dels 10 primers toms al Japó:

· Volum 1: setembre 1995
· Volum 2: març 1996 (6 mesos)
· Volum 3: novembre 1996 (6 mesos)
· Volum 4: Octubre 1997 (1 any i 1 mes)
· Volum 5: Desembre 1999 (2 anys i 2 mesos)
· Volum 6: Desembre 2000 (1 any)
· Volum 7: Desembre 2001 (1 any)
· Volum 8: Desembre 2002 (1 any)
· Volum 9: Abril 2004 (1 any i 4 mesos)
· Volum 10: Març 2006 (1 any i 11 mesos)

I més de 3 anys des de l'11 fins el 12...


El pròxim àlbum, el número 13, s'espera per aquest any, i tot i que tracta els compassos finals de la historia, no s'ha confirmat que sigui l'últim número del manga. Amb un historial tan ple de revisions, histories alternatives, etc... podem dir que Evangelion s'acabarà finalment? 

0 comentaris:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates