Jornades per a Otakus




Dintre de poc tindrem aquí de nou el Saló del Còmic de Barcelona, un esdeveniment que tracta el món del còmic en general, sense fer tan d'èmfasi en el manga ni l'anime. Això no vol dir però que els otakus hagin d'esperar fins el Saló del Manga de Barcelona per treure la pols a les seves disfresses cosplay i les seves armes d'escuma. Espanya i especialment Catalunya estan ben plenes de jornades organitzades per associacions d'aficionats, que durant tot l'any que tracten el món del manganime i la cultura urbana japonesa. Aquí només en teniu una mostra:


· Shibuya 109: Unes jornades ben curioses i diferents que tot i tenir alguna cosa de manganime es destaquen pel seu tractament del món de les moda japonesa: més concretament les gal. De fet, el nom de Shibuya 109 correspon a un famós edifici ple de botigues de roba. Així doncs podrem trobar tallers d'ungles, paradetes, etc.
- Organitza: Team Project.


· Hanami SOS: Tot just fa uns dies es va acabar la 4ª edició d'aquest acte, que des de fa 2 anys es celebra a la Masia de la Guineueta (Barcelona). Tot i que té les activitats habituals de qualsevol jornada otaku (escenari, videojocs, paradetes...), destaca pel seu èmfasi en el folklore tradicional japonès, amb tallers, exhibicions i menjars a la venda que fan ganes d'anar vestit amb kimono o yukata. Si el temps acompanya, a més, es un dia genial per gaudir de les activitats a l'aire lliure que es fan prop del parc central de Nou Barris.
- Organitza: Brigada SOS.
Més informació a: http://hanamisos.blogspot.com.es/


· Akihabara@deep: és presenta com les jornades més grans de Brigada SOS. Un cap de setmana d'activitats purament otakus al Casal de Joves de Fontana, al bell mig de Barcelona. Un esdeveniment gratuit on destaquen, a més dels seus concerts i actuacions, el Maid Cafè: una reproducció dels cafès japonesos on servents i minyones s'encarreguen de divertir personalment als clients.
- Organitza: Brigada SOS.
- Més informació a: http://akihabara-deep.blogspot.com.es/


· Expotaku: una gira de jornades otaku que al 2012 ha passat per Sabadell, A Coruña, Almería, Tarragona i Gijón. Destaquen pel gran nombre d'activitats que presenten, com concursos, exhibicions, gimcanes... l'entrada es de pagament.
- Organitza: FOC (a Catalunya)
- Més informació a: http://www.expotaku.com/web1/


· Otaku Revolution: celebrat l'ultim cop al 2011 al Parc de l'Espanya Industrial (Barcelona), presentat com una alternativa otaku a les festivitats de la Mercè. Destaca el seu showroom manga, una sèrie d'exhibicions i actes d'escenari com els que l'associació coordina al Saló del Manga de Barcelona.
- Organitza: FOC
- Més informació a: http://www.otakurevolution.es/


Japan weekend: unes jornades ben grans que en aquesta passada edició es van celebrar a la Farga de l'Hospitalet, un lloc emblemàtic per ser l'anterior seu del Saló del Manga (aquest any, recordem, es farà a Fira de Barcelona). Té edicions a Barcelona, Madrid, Valencia, Granada i Lisboa, i suposa l'alternativa més propera al famós Saló de Barcelona, doncs té una gran participació de distribuïdores com Norma o Selecta Vision. L'entrada és de pagament. 
- Organitza: Jointo
- Més informació a: http://www.japanweekend.net/


· Otakhristmas: un esdeveniment otaku amb un caràcter ben festiu i familiar que serveix d'excusa per reunir les comunitats d'aficionats en dates properes a les festes de nadal. Les activitats de rigor amb una bona dosi de karaoke d'anime. L'entrada és gratuita.
- Organitza: Brigada SOS.
- Més informació a: http://otakhristmas.blogspot.com.es/


Qui ha dit avorriment?














Recomanacions per la Diada de Sant Jordi.

NOVEL·LES GRÀFIQUES:

- ¡Puta Guerra! - Tardi & Verney (Norma Editorial).
Una descarnada i magistral història sobre les vivències dels soldats francesos en la Primera Guerra Mundial.

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-13-01-2012-puta-guerra-comic-la-audios-mp3_rf_989848_1.html

15M Voces de Una Revolución - Lara Fuentes & Patricio Clarey (Panini Comics). 
Magníficament il·lustrat. Un viatge fascinant i pertorbador a través del sentir d'un poble indignat amb la situació actual de profunda injustícia social i moral.

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-20-04-2012-15m-voces-revolucion-entrevista-audios-mp3_rf_1179190_1.html

- Chernóbil -  Natacha Bustos & Francisco Sánchez (Glénat)
Reviu la tragèdia que va suposar l'accident nuclear més greu de la història a través dels ulls de diversos personatges que van assistir impotents a aquella desgràcia.

- Miguel 15 Años en la Calle - Miguel Fuster (Glénat)
Un relat dur i ple d'humanitat sobre el que li va suposar al seu protagonista/autor viure com un "sense sostre" durant 15 anys.


http://www.ivoox.com/comic-ficcio-16-12-2011-miguel-15-anos-calle-audios-mp3_rf_946337_1.html

- Por Eso Me llamo Giovanni - Claudio Stassi (Norma Editorial)
Magistral obra sobre un pare que li explica al seu fill qui va ser el jutge assassinat per la màfia, Giovanni Falcone.
 
http://www.ivoox.com/comic-ficcio-17-02-2012-por-eso-me-llamo-giovanni-entrevista-audios-mp3_rf_1056154_1.html

- TV Heroes Vs. Zombies!!! - Pepe Caldelas & Jordi Pérez & David García (Panini Comics)
Divertida i imprescindible paròdia que enfronta els millors herois i protagonistes de les sèries de televisió més populars contra una horda zombi.

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-16-03-12-tv-heroes-vs-zombies-entrevista-al-audios-mp3_rf_1112838_1.html
 


LITERATURA DE CIÈNCIA-FICCIÓ:


- Cuando Las Estrellas Nos Llamen (Vicente Hernándiz)
Una bona obra del gènere d'un autor nacional. 
I si no estiguéssim sols en l'univers? I si els nostres creadors ens demanessin ajuda per derrotar a un enemic que amenaça amb esborrar les dues civilitzacions?

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-10-02-2012-soldier-zero-comic-cuando-las-audios-mp3_rf_1042823_1.html

- Mecanoscrit del Segon Origen (Manuel de Pedrolo)
Un gran clàssic que el temps no li afecta. Una obra immortal. Una història sobre una devastadora i brutal invasió extraterrestre i el d'un nen i una adolescent supervivents. Un relat profundament humà i commovedor.

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-16-12-2011-miguel-15-anos-calle-audios-mp3_rf_946337_1.html


- El Invencible (Stanislav Lem)
Una obra poc coneguda de l'autor de Solaris i que ens fa reflexionar sobre la nostra veritable condició dins de la immensitat de la nostra galàxia encara que aconseguim viatjar per ella com a suposats amos i senyors.

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-11-11-2011-crisis-identidad-comic-audios-mp3_rf_887555_1.html 


- Los Caminantes (Carlos Sisí)
L'inici d'una exitosa i impactant trilogia sobre l'aixecament dels morts vivents al nostre país. Relat trepidant i terrorífic.

- Més Recomanacions Ci-Fi...
en el nostre darrer programa amb l'Eduard Fernández de La Casa del Llibre

http://www.ivoox.com/comic-ficcio-20-04-2012-15m-voces-revolucion-entrevista-audios-mp3_rf_1179190_1.html






Evangelion "forever"




Si coneixeu una mica de la història recent de l'animació japonesa, segurament no caldrà que us expliqui el que va significar pel sector la sèrie Neon Genesis Evangelion. Només val a dir que més de 10 anys després continua sent un referent del manga i l'anime ben viu: merchandising, una sèrie d'animació, dōjinshiedicions del director i també pel·lícules, amb un gran seguiment als cinemes. De fet, s'espera que Evangelion 3.0 (la tercera part d'una re-interpretació de la història original presentada en 4 pel·lícules, Rebuild of Evangelion) surti a l'octubre d'aquest any al Japó.

Evangelion va ser originalment pensada per animació, però també compta amb una versió en paper, dibuixada per Yoshiyuki Sadamoto (encarregat del disseny de personatges de l'Anime i un dels membres fundadors de Gainax, juntament amb l'Hideaki Anno). La publicació del primer tom va ser a la revista Shonen Ace de Kadokawa Shoten al setembre de 1995, un mes abans de l'estrena de l'anime (una acció pensada per fer créixer l'interès del públic). Des del 2008 la història es publica a la revista de Kadokawa "Young Ace". A Espanya és Norma editorial qui s'encarrega de la seva publicació.

En Sadamoto va ser un dels membres principals del projecte Evangelion, fet que li dona llicencia per interpretar la història a la seva manera, sense limitar-s'hi en copiar l'anime. D'aquesta manera el manga, Shin Seiki Evangelion, és una oportunitat pels seguidors de tornar a gaudir de la història amb un seguit de canvis i afegitons que permeten descobrir certs misteris que a la sèrie quedaven amagats. A més, noves escenes i relacions entre els personatges permeten veure la sèrie des d'un nou prisma. Tot això amb la qualitat i el traç fi d'unes il·lustracions que fan que valgui la pena l'espera de cada publicació. 

Actualment podem trobar al nostre país fins el número 12 , i la sèrie encara continua al Japó... i és que en Sadamoto no ha tingut limitacions per poder treballar en altres projectes, com per exemple la saga .Hack o FLCL. D'aquesta manera podem explicar que el manga d'Evangelion porti una regularitat de publicació tan singular, com podem observar veient les dates de sortida dels 10 primers toms al Japó:

· Volum 1: setembre 1995
· Volum 2: març 1996 (6 mesos)
· Volum 3: novembre 1996 (6 mesos)
· Volum 4: Octubre 1997 (1 any i 1 mes)
· Volum 5: Desembre 1999 (2 anys i 2 mesos)
· Volum 6: Desembre 2000 (1 any)
· Volum 7: Desembre 2001 (1 any)
· Volum 8: Desembre 2002 (1 any)
· Volum 9: Abril 2004 (1 any i 4 mesos)
· Volum 10: Març 2006 (1 any i 11 mesos)

I més de 3 anys des de l'11 fins el 12...


El pròxim àlbum, el número 13, s'espera per aquest any, i tot i que tracta els compassos finals de la historia, no s'ha confirmat que sigui l'últim número del manga. Amb un historial tan ple de revisions, histories alternatives, etc... podem dir que Evangelion s'acabarà finalment? 

Còmic-Ficció a Ràdio Associació de Tossa


Estem d'enhorabona!!! 

Ràdio Associació de Tossa (Tossa de Mar) ha decidit incloure Còmic-Ficció a la seva programació.
Cada dijous a les 20:00 desde el primer programa!

Donem les gràcies molt especialment a Alex Serra, sotsdirector de R.A.T. 107.8 FM per interessar-se per nosaltres i considerar que el nostre programa té la suficient qualitat per emetre's en Radio Tossa.

Donem la benvinguda i una forta abraçada als nostres nous amics i a tots els habitants d'aquesta magnífica població.

Esperem que el nostre humil programa, fet amb dedicació i esforç, sigui del vostre grat.

Moltes Gràcies de part de tot l'equip que fa possible Còmic-Ficció.


http://www.radiotossa.com/ 
També tenen Facebook: RAT 107.8FM - Ràdio Associació Tossa
i Twitter @RadioTossa

El mapa del tiempo




El mapa del tiempo, es el primer volumen de la que ha de ser la “Trilogía Victoriana” de Félix J. Palma, cuya segunda parte, El mapa del cielo, ha sido recientemente publicada.

Tengo ciertos prejuicios,no fundamentados, acerca de la literatura fantástica y de ciencia ficción escrita en castellano, pero los comentarios positivos sobre la obra y la ambientación Victoriana que tanto me gusta me han llevado a leer la primera parte de la trilogía.

La novela está estructurada en tres partes que tienen como nexo al escritor H. G. Wells y una empresa llamada “Viajes Temporales Murray” creada poco después de la publicación de la novela de Wells La máquina del tiempo.
En la primera parte un joven enamorado quiere viajar al pasado para salvar a su amada de Jack el destripador. La segunda narra el romance entre un héroe de la guerra contra los autómatas del futuro y una intrépida jovencita Victoriana de familia bien. En la tercera Wells viajará por el tiempo tras su encuentro con un misterioso personaje. Pero nada es lo que realmente parece y las sorpresas y paradojas temporales se sucederán durante toda novela.

Llegado a este punto he de decir que que me ha pasado lo que con algunos libros de Dan Simmons, lo que me cuenta el autor me es familiar, pero familiar en el sentido de cercanía y complicidad, quizá porque reconozco influencias, lugares, personajes y historias. Ahí esta el Whitechapel que nos explicó Alan Moore, Jack el destripador, el hombre elefante, Dickens, Tim Powers y hasta la versión Steampunk de Terminator.
Pero son el punto de vista y las formas lo que si sorprende gratamente. Son historias sencillas de personajes adorables por su candidez sobre todo el de Wells, entrañable, que despierta las simpatia del lector y hace que apetezca saber más sobre el personaje real. Otro gran acierto, quizá el mejor, es el narrador, que nos habla como a cómplices y confidentes, pero que nos engaña y oculta información una y otra vez y que cuando crees haberlo pillado te la juega de nuevo.

En definitiva una lectura imprescindible tanto para amantes de genero como para todo tipo de lectores inteligentes, amena y que incita a leer la segunda parte. Os dejo, que he de continuar con la lectura de “El mapa del Cielo”.

Tardi y La Primera Guerra Mundial


El dibujante francés Tardi realiza desde hace años una tarea de divulgación de una guerra ya olvidada, eclipsada tras la "mediática" Segunda Guerra Mundial.

La Primera Guerra Mundial, La Gran Guerra (1914-1918), fue el primer conflicto armado que implicó soldados provenientes de países y colonias de todo el planeta.  Fue una guerra brutal de barro, trincheras, sangre y muerte.  Una guerra de desgaste, ya que el frente de batalla solo se desplazaba unos pocos quilómetros hacia un bando u otro, a costa de la vida de centenares de miles de vidas y profundamente inhumana como lo son todas las guerras. Pero ésta tuvo el dudoso honor de ser la primera en la que se usaba una tecnología bélica sin precedentes...el uso por primera vez del tanque, la primitiva aviación como fuerza de ataque, cañones de dimensiones jamás vistas, guerra química...

Destruyó imperios y conformó, en gran parte, el mapa de fronteras de hoy en día.
La posterior Segunda Guerra Mundial es la guerra más estudiada de la historia pero no hay que olvidar que ésta fue consecuencia de una paz cerrada en falso tras la primera.  La Primera Guerra Mundial, fue la guerra de los bisabuelos de Europa (España se mantuvo neutral, esta vez de verdad)
Hoy en día, en los campos y bosques frondosos del norte de Alsacia-Lorena (Francia) decenas de cementerios con decenas de miles de cruces, de soldados, son testimonios mudos de la tragedia allá acontecida hace ya casi100 años.

Y el autor francés Tardi profundamente marcado por las vivencias bélicas de su abuelo crea joyas como "La Guerra de Las Trincheras" un relato en blanco y negro, descarnado y profundamente humano.  En esta obra podemos contemplar las vivencias miserables de varios soldados franceses en las trincheras y en los campos de la muerte, alambrados y ruinosos, totalmente aberrantes. 
No es un punto de vista partidario hacia el bando francés, Tardi se encarga de aclararlo, todos los bandos sufrieron las miserias de aquella guerra.

La historia tiende a repetirse pero esperemos que no exista una tercera guerra mundial, por que como dijo Albert Einstein: "No sé cómo se combatirá en la Tercera Guerra Mundial, pero sé cómo se hará en la Cuarta...con palos y piedras"
Nosotros y nuestras generaciones venideras nunca deben olvidar lo que ocurrió en este viejo continente llamado, Europa.  Por eso obras como las de Tardi son de gran relevancia.

Otra gran obra de esta temática que Tardi nos ha brindado con maestría complementando a la que aquí he expuesto es la de "¡Puta Guerra!".  En Còmic-Ficció realizamos un análisis en uno de nuestro programas, el primero del 2012.  Dejo aquí en link por si os interesa:
http://www.ivoox.com/comic-ficcio-13-01-2012-puta-guerra-comic-la-audios-mp3_rf_989848_1.html

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates