American Vampire: Cuando aún existe dignidad para los vampiros.



American Vampire, es sin lugar a dudas uno de los bombazos más actuales del noveno arte.  Una colección que debe formar parte de tu comicteca, YA.

Daré 5 motivos:

1) Stephen King apadrina inicialmente el proyecto. Escribe el origen del vampiro más brutal que ha poblado la faz de la Tierra... acordaros de este nombre, Skinner Sweet.
2) Los guiones de Scott Snyder (Ironman Noir, Batman: Puertas de Gotham, Severed) no son buenos, son buenísimos.
3) Los dibujos de Rafael Albuquerque (Blue Beetle) son sencillamente perfectos para la historia que se narra en American Vampire.
4) Premio Eisner y Premio Harvey, 2011 a la Mejor Nueva Serie.
5) Esta serie, muerde, tritura y pulveriza cualquier vestigio metrosexual, sensiblero, y si me permitís la expresión..."apollardao" de los (pseudo) vampiros que pueblan últimamente las carteleras.

American Vampire relata la historia de Estados Unidos ligada a las estirpes vampíricas europeas y el origen y maldades de un vampiro en mayúsculas, el primer vampiro 100% americano.  Un hombre que antes de ser vampiro ya era buscado por las autoridades por robos, asesinatos y violaciones.  Un forajido sin escrúpulos y sinvergüenza, que un suceso lo convierte en la pesadilla definitiva para los humanos...y para los propios vampiros.  Su nombre es Skinner Sweet.

Pero este personaje durante los sucesivos números de American Vampire no es la estrella indiscutible y omnipresente, aunque si la principal, también encontraremos historias transversales, como por ejemplo los conflictos entre las diferentes especies de chupasangres, las alianzas de algunos de ellos con el Tercer Reich, la aparición de una poderosa organización de caza-vampiros e incluso (y no salgáis corriendo) algunas historias de amor-venganza-redención sin que necesitéis un cubo para devolver.

King, Snyder y Albuquerque han devuelto (¡y de qué manera!) la dignidad al Vampiro, aquel ser malvado de la tinieblas que todos (incluido las adolescentes) debemos temer.


Publicado inicialmente en España por Planeta de Agostini y actualmente por la editorial E.C.C.

Fábulas de Bill Willingham, el lado oscuro de los cuentos



Bill Willingham a saltado a la fama del noveno arte bajo el prestigioso sello alternativo de la editorial D.C., Vertigo, ¿el motivo? ser capaz de traer los personajes de los cuentos a la "vida real".  Quizás os recuerde a la serie de TV "Once Upon A Time" ("Érase una vez...") pero poco tiene que ver.

La obra de Willingham, a parte de ser anterior a la serie, es capaz de atrapar al lector en un mundo donde la fantasía choca de pleno cuando se traslada a la vida real, donde por ejemplo, los personajes no-humanos de los cuentos se alzan para dominar nuestro mundo... donde Blancanieves es una histriónica alcaldesa de Villa Fábula (la comunidad de fabulas exiliadas) divorciada del Príncipe Encantador... y el Lobo Feroz (convertido en Hombre-Lobo) es el Sheriff...y así la mente gamberra de Willingham hace picadillo todas las leyendas.
Y sí, he dicho que la comunidad de fábulas están exiliadas ya que las fábulas han tenido que huir de su mundo de fantasía por un oscuro suceso.

Ahora ECC edita "Fábulas Edición de Lujo, Libro Uno" donde se recopilará la obra de este genial autor.  Una delicia ver como se desenvuelven, pervierten y "humanizan" estos personajes que nos acompañaron en nuestra infancia en forma de cuentos y películas de Disney.

Imprescindible.

La Capa de Joe Hill, la capa no hace al superhéroe




Os recomiendo este cómic basado en una historia corta del hijo de Stephen King, Joe Hill, que como se suele decir: "de tal palo, tal astilla"

Joe hace un tiempo escribió una gran novela al más puro estilo de su padre "El traje del muerto" y está haciendose un nombre como guionista de cómics como en la serie de misterio y terror "Lock & Key".

Pues el cómic que hoy os traigo es "La Capa" y tiene una premisa que nos hará reflexionar durante la lectura de esta pequeña gran obra...¿La capa hace al superhéroe?

No quiero explicaros mucho más para no reventar la trama pero de bien seguro que os dejará enganchados y en algunas escenas boquiabiertos.

Y lo mejor de todo para aquellos que no les gusta seguir colecciones  es que Planeta deAgostini ha recopilado todos los números en un único volumen de tapa dura por solo 14,95€...
¿a qué esperáis para haceros con él?

Qué harías si tuvieras?... 70 Minutos Para Huir



"En una cabina telefónica, una frenética voz anónima le comunica que el botón que conecta el arsenal nuclear de Los Angeles ha sido activo.  El pánico, la desesperación y la violencia se desatan cuando la única posibilidad de sobrevivir es huir de la ciudad en cuestión de minutos"

Este es el argumento de un film que me dejó flipando...una peli ochentera de bajo presupuesto, que tiene un inicio desconcertante pero que te atrapa.

No os defraudará.

Maus de Art Spiegelman...imprescindible.


Hace poco que he tenido el placer de leer esta obra maestra.  Y que os puedo decir...me ha encantado.

Art Spiegelman el guionista y dibujante hace una biografía de su padre, superviviente del holocausto judío perpetrado por el régimen Nazi.

La propuesta del autor para acercarnos a semejante horror es tan innovador que Maus fue premiada con el prestigioso premio Pulitzer, el único cómic con ese galardón.

La maestría de Art Spiegelman al relatar y dibujar las vivencias de su padre hace que entre tanto dolor incluso haya momentos de humor que agradeces.

Es una obra imprescindible para todo amante de la cultura, independientemente de si eres consumidor habitual de cómics.

Os la recomiendo.



COMIC-FICCIO SPANISH VERSION


¿Qué es Còmic-Ficció Spanish Version?

Còmic-Ficció era un programa divulgativo sobre ciencia-ficción y cómics emitido   en lengua catalana desde la Radio Municipal de Terrassa (Barcelona) pero  muchos de los colaboradores y entrevistados intervinieron en   castellano.  Con el fin de llegar a un público más amplio, Sergi y David han creado el podcast 
Còmic-Ficció  Spanish Version, recopilando y presentando en  español las mejores intervenciones que se realizaron durante los programas  incluyendo bandas sonoras sinfónicas o cantadas que complementaban el  programa original, ahora presentadas con el nuevo formato.
Cada primer lunes de mes subiremos un nuevo podcast que podrás escuchar en esta web.
Francisco Ibañez,  creador de "Mortadelo y Filemon"; Carlos Sisí, autor de la  famosa trilogía zombi "Los Caminantes"; Alejandro Martínez, director editorial  de Panini/Marvel; Andrés Aragoneses, profesor de física de la Universidad   Politécnica de Catalunya...y muchos otros, participaron en Còmic-Ficció...
...¡Te esperamos!
                              

Puedes seguir a nuestros bloggers suscribiéndote a nuestra web o seguirnos a través de Facebook (Còmic-Ficció Ci-Fi & Comics), Twitter y Spotify (lista Còmic-Ficció B.S.O.  a través de Facebook)

El Projecte / El Proyecto

¿Que és Còmic Ficció?

Còmic-Ficció fue un programa divulgativo sobre ciencia-ficción y cómics emitido desde la Radio Municipal de Terrassa (Barcelona). 
Salió por antena el 11/11/2011 y finalizó el 6/7/2012, tras 33 programas.
Los directores del programa decidieron poner punto y final a Còmic-Ficció al no disponer de los recursos necesarios para seguir manteniendo la calidad y nivel de compromiso alcanzado .  No fue una decisión fácil, sobretodo sabiendo que la emisora de radio ofrecía renovar por una segunda temporada. 
Sergi y David, los creadores del Còmic-Ficció, han decidido seguir promocionándolo mediante una redifusión de todos los programas y de material inédito, a través de la web www.comicficcio.com y de las redes sociales, facebook (Còmic-Ficció, Ci-Fi & Comics) y twitter. 

Puedes seguir a nuestros bloggers suscribiéndote a nuestra web o seguirnos a través de Facebook (Còmic-Ficció Ci-Fi & Comics), Twitter y Spotify (lista Còmic-Ficció B.S.O. a través de Facebook)
  
¿Qué es Còmic-Ficció Spanish Version?
 Còmic-Ficció se emitía en lengua catalana pero muchos de los colaboradores y entrevistados intervinieron en castellano.  Con el fin de llegar a un público más amplio, Sergi y David han creado el podcast 
Còmic-Ficció Spanish Version, recopilando y presentando en español las mejores intervenciones que se realizaron durante los programas incluyendo bandas sonoras sinfónicas o cantadas que complementaban el programa original, ahora presentadas con el nuevo formato.
Cada primer lunes de mes subiremos un nuevo podcast que podrás escuchar  en este enlace.
http://www.ivoox.com/podcast-comic-ficcio-spanish-version_sq_f148419_1.html



Francisco Ibañez, creador de "Mortadelo y Filemon"; Carlos Sisí, autor de la  famosa trilogía zombi "Los Caminantes"; Alejandro Martínez, director editorial  de Panini/Marvel; Andrés Aragoneses, profesor de física de la Universidad  Politécnica de Catalunya... y muchos otros, participaron en Còmic-Ficció...
...¡Te esperamos!

El primer lunes de cada mes:  Còmic-Ficció Spanish Version

Todos los lunes:  Redifusión de Còmic-Ficció y de programas no emitidos.

CÒMIC-FICCIÓ: RELOADED




Còmic-Ficció fue un programa divulgativo sobre ciencia-ficción i cómics emitido desde la Radio Municipal de Terrassa (Barcelona). 
Salió por antena el 11/11/2011 y finalizó el 6/7/2012, tras 33 programas.
Los directores del programa decidieron poner punto y final a Còmic-Ficció al no disponer de los recursos necesarios para seguir manteniendo la calidad y nivel de compromiso alcanzado .  No fue una decisión fácil, sobretodo sabiendo que la emisora de radio ofrecía renovar por una segunda temporada. 
Sergi y David, los creadores del Còmic-Ficció, han decidido seguir promocionándolo mediante una redifusión de todos los programas y de material inédito, a través de la web www.comicficcio.com y de las redes sociales, facebook (Còmic-Ficció, Ci-Fi & Comics) y twitter. 

+ info (CAT/ESP):
                        http://www.comicficcio.com/2012/07/comic-ficcio-end.html

Puedes seguir a nuestros bloggers suscribiéndote a nuestra web o seguirnos a través de Facebook (Còmic-Ficció Ci-Fi & Comics), Twitter y Spotify (lista Còmic-Ficció B.S.O. a través de Facebook)
  
¿Qué es Còmic-Ficció Spanish Version?
 Còmic-Ficció se emitía en lengua catalana pero muchos de los colaboradores y entrevistados intervinieron en castellano.  Con el fin de llegar a un público más amplio, Sergi y David han creado el podcast Còmic-Ficció Spanish Version, recopilando y presentando en español lasmejores intervenciones que se realizaron durante los programas incluyendo bandas sonoras sinfónicas o cantadas que complementaban el programa original, ahora presentadas con el nuevo formato.
Cada primer lunes de mes subiremos un nuevo podcast que podrás escuchar  en esta web.

 Al Podcast: http://www.ivoox.com/podcast-comic-ficcio_sq_f126427_1.html


Francisco Ibañez, creador de "Mortadelo y Filemon"; Carlos Sisí, autor de la  famosa trilogía zombi "Los Caminantes"; Alejandro Martínez, director editorial  de Panini/Marvel; Andrés Aragoneses, profesor de física de la Universidad  Politécnica de Catalunya... y muchos otros, participaron en Còmic-Ficció...
                                ...¡Te esperamos!

El primer lunes de cada mes:  Còmic-Ficció Spanish Version


Todos los lunes:  Redifusión de Còmic-Ficció y de programas no emitidos.
                                http://www.ivoox.com/podcast-comic-ficcio_sq_f126427_1.html

CÒMIC-FICCIÓ: THE END (cat/esp)

L'ÚLTIM VIATGE DEL CÒMIC-FICCIÓ

Si heu estat atents als últims programes, alguna cosa s'estava tramant en les files enemigues. Quan vam publicar les característiques tècniques de la nau que ha permès que viatgem al fascinant món dels còmics i a l'univers de la ciència-ficció, vam explicar que el Còmic-Ficció estava dotat de sistemes defensius ja que podia resultar molt perillós viatjar per les dimensions on els personatges de còmics són reals (sobretot pels supervillans) i per llocs on els successos esdevinguts en la ciència-ficció es tornen realitat. Per tant, forces hostils de tots dos universos, tals com els Sith de Star Wars o els Borg de Star Trek, es converteixen en una seriosa amenaça.
I així ha estat...un atac combinat de diverses forces hostils han acabat amb el Creuer Interdimensional d'Exploració Còmic-Ficció.
Ha estat l'últim viatge del Còmic-Ficció...la fi.


Si aquests tràgics successos els traslladem a la nostra realitat...

Tant a Sergi com a David, directors i presentadors del programa, ens ha estat molt difícil prendre la trista decisió de finalitzar Còmic-Ficció definitivament, al tancament de la seva primera temporada.

La decisió, això sí, ha estat presa amb moltes hores de debat i de reflexió. Tots dos arribem a la conclusió que el programa no podia començar una segona temporada amb els mitjans que disposem actualment. El fer una de la segona temporada amb els mitjans actuals, creiem que, minvaria la qualitat del producte o simplement acabaria interrompent-se per la incapacitat de dur a terme el nostre compromís de qualitat.

Des d'aquí volem agrair sincerament a la direcció de Ràdio Municipal de Terrassa l'oportunitat que ens ha brindat de culminar el projecte de dos vells amics i oferir-nos renovar per una segona temporada.

El Còmic-Ficció ha estat un projecte sense ànim de lucre on tot ha sortit de la factoria de David LLuelles i Sergi Fernandez: la producció, el contacte amb les editorials, la concepció de la web, l'edició dels posters i flyers... Però amb els mitjans que l'emissora ens ha proporcionat, sincerament era molt difícil continuar el Còmic-Ficció, un programa de ràdio divulgatiu sobre còmics i ciència-ficció, dos gèneres culturals que actualment tenen poca o nul•la presència radiofònica. 
Igualment, insistim a agrair a l'emissora l'espai que ha ofert i els pocs mitjans que van creure necessaris per dur a terme el nostre programa...sense ells, Còmic-Ficció probablement mai hagués vist mai la llum.

Volem agrair de tot cor el suport dels oïents que setmana a setmana han escoltat el nostre humil programa i que amb els seus mails i missatges a les nostres xarxes socials ens han donat ànims setmana a setmana durant aquests 33 programes. 
La nostra gratitud a tots els responsables de les editorials, tendes especialitzades, col•laboradors...en definitiva, a tots aquells que ens han acompanyat i abrigallat en aquest extraordinari viatge. 

I finalment, també volem agrair molt especialment a Lídia Gómez, David Escura, Jepe Prat, Bernat López, Rafael Cervera i a les persones que han pertangut a l'equip del Còmic-Ficció en algun moment, els granets de sorra que cadascun han aportat per al desenvolupament i estructura del programa, els quals han estat molt valuosos. Sense les seves aportacions, Còmic-Ficció s'hagués tornat més difícil de governar.

Moltes gràcies a tots!!

I ara què?
La temporada que ve pretenem mantenir l'esperit del Còmic-Ficció des de la web, les xarxes socials i el format podcast, amb una redifusió dels 33 programes. Així com la publicació de material inèdit.

Un altre dels projectes que ja hem preparat és el "Còmic-Ficció Spanish Version" una recopilació a manera de programes de podcast, de les millors entrevistes en castellà realitzades en la temporada. L'objectiu és oferir Còmic-Ficció en aquells àmbits no catalanoparlants, ja que sabem que alguns han mostrat interès pel programa però no han pogut gaudir del mateix per limitacions idiomàtiques.

Agraïm a Ràdio Municipal de Terrassa, després de que decidíssim de no continuar, l'autorització per gravar en els seus estudis aquests deu programes "Spanish Version" i el suport de Jordi Rueda, el tècnic de so de l'emissora que ens ha acompanyat durant els 33 programes i també en l'enregistrament d'aquests podscats.

-----------------------------------------------------------------------------


EL ÚLTIMO VIAJE DEL CÒMIC-FICCIÓ
Si habéis estado atentos a los últimos programas, algo se estaba tramando en las filas enemigas. Cuando publicamos las características técnicas de la nave que ha permitido que viajemos al fascinante mundo de los cómics y al universo de la ciencia-ficción, explicamos que el Còmic-Ficció estaba dotado de sistemas defensivos ya que podía resultar muy peligroso viajar por las dimensiones donde los personajes de cómics son reales (sobre todo por los supervillanos) y por lugares donde los sucesos acaecidos en la ciencia-ficción se tornan realidad. Por tanto, fuerzas hostiles de ambos universos, tales como los Sith de Star Wars o los Borg de Star Trek, se convierten en una seria amenaza.
Y así ha sido...un ataque combinado de diversas fuerzas hostiles han acabado con el Crucero Interdimensional de Exploración Còmic-Ficció.
Ha sido el último viaje del Còmic-Ficció...el fin.

Si estos trágicos sucesos los trasladamos a nuestra realidad...
Tanto a Sergi como a David, directores y presentadores del programa, nos ha sido muy difícil tomar la triste decisión de finalizar Còmic-Ficció definitivamente, al cierre de su primera temporada.

La decisión, eso sí, ha sido tomada con muchas horas de debate y de reflexión. Ambos llegamos a la conclusión que el programa no podía empezar una segunda temporada con los medios que disponemos actualmente. Hacer una segunda temporada con los medios actuales, creemos que mermaría la calidad del producto o simplemente acabaría interrumpiéndose por la incapacidad de llevar a cabo nuestro compromiso de calidad.

Desde aquí queremos agradecer sinceramente a la dirección de Radio Municipal de Terrassa la oportunidad que nos ha brindado de culminar el proyecto de dos viejos amigos y ofrecernos renovar por una segunda temporada.

El Còmic-Ficció ha sido un proyecto sin ánimo de lucro donde todo ha salido de la factoría de David LLuelles y Sergi Fernandez: la producción, el contacto con las editoriales, la concepción de la web, la edición de los posters y flyers…Pero con los medios que la emisora nos ha proporcionado, sinceramente era muy difícil continuar el Còmic-Ficció, un programa de radio divulgativo sobre cómics y ciencia-ficción, dos géneros culturales que actualmente tienen poca o nula presencia radiofónica. 

Igualmente, insistimos en agradecer a la emisora el espacio que ha ofrecido y los pocos medios que creyeron necesarios para llevar a cabo nuestro programa...sin ellos, Còmic-Ficció probablemente nunca hubiera visto nunca la luz.

Queremos agradecer de todo corazón el apoyo de los oyentes que semana a semana han escuchado nuestro humilde programa y que con sus mails y mensajes a nuestras redes sociales nos han dado ánimos semana a semana durante estos 33 programas . 

Nuestra gratitud a todos los responsables de las editoriales, tiendas especializadas, colaboradores...en definitiva, a todos aquellos que nos han acompañado y arropado en este extraordinario viaje. 

Y finalmente queremos agradecer muy especialmente a Lídia Gómez, David Escura, Jepe Prat, Bernat López, Rafael Cervera y a las personas que han pertenecido al equipo del Còmic-Ficció en algún momento, los granitos de arena que cada uno han aportado para el desarrollo y estructura del programa, los cuales han sido muy valiosos. Sin sus aportaciones, Còmic-Ficció se hubiera vuelto más difícil de gobernar.

Muchas gracias a todos!!

Y ahora qué?
La temporada que viene pretendemos mantener el espíritu del Còmic-Ficció desde la web, las redes sociales y el formato podcast, con una redifusión de los 33 programas. Así como la publicación de material inédito.

Otro de los proyectos que ya hemos preparado es el "Còmic-Ficció Spanish Version" una recopilación a modo de programas de podcast, de las mejores entrevistas en castellano realizadas en la temporada. El objetivo es ofrecer Còmic-Ficció en aquellos ámbitos no catalanoparlantes, ya que sabemos que algunos han mostrado interés por el programa pero no han podido disfrutar del mismo por limitaciones idiomáticas.

Agradecemos a Radio Municipal de Terrassa, tras la decisión personal de no continuar, la autorización para grabar en sus estudios estos diez programas "Spanish Version" y el soporte de Jordi Rueda, el técnico de sonido de la emisora que nos ha acompañado durante los 33 programas y también en la grabación de estos podscats.

"He visto naves ardiendo más allá de Tokyo"




Avui, dia del 30 aniversari del film Blade Runner, voldria repassar algunes de les obres manganime de ciència-ficció que trobo més representatives de les últimes dècades. És extremadament fàcil que trobem un munt interminable d'històries dintre d'aquest gènere, més si tenim en compte que sovint els japonesos tracten amb robots, armes impossibles i realitats alternatives. Aquí, però, m'agradaria parlar sobre aquelles obres que tenen reflexions i temes característics de la ciencia-ficció "clàssica", més enllà dels components més decoratius.

A Blade Runner l'història gira al voltant dels "replicants", una mena de clons sintètics del humans. No massa llunyà d'aquest plantejament trobem "Ghost in the Shell", manga de Masamune Shirow amb un munt d'adaptacions i versions diferents tant en paper com en animació. Té una pel·lícula de 1995 que ja és tot un clàssic, però jo recomano una altra, potser menys coneguda, amb una gran direcció artística, una música totalment absorbent i una profunda reflexió sobre allò que ens fa humans: Ghost in the Shell 2: Innocence. Bé, i a més té una animació brutal a les escenes d'acció...

Al Japó, però, la recreació del futur passa molt sovint històries pel "Mecha" (robots gegants), que bé poden ser armes de gran poder en mans d'herois com el veterà Mazinger Z o alguna cosa... diferent, com a Evangelion. Aquesta és una particularitat que trobem molt poques vegades a la ficció occidental. Ah, i en una escala més petita no podem oblidar un referent a la història del manga, Astro Boy, y una reinterpretació moderna a càrrec de l'autor de Monster (Naoki Urasawa), anomenada "Pluto".

El que si trobem al Japó i a occident és la ciència-ficció basada en els viatges per l'espai i les trames intergalàctiques. De forma semblant a com va fer Star Wars en el seu dia, tracten grans aventures arran dels estels. A vegades es coneix com "Space Opera", i entren dins del sac obres tan representatives com la saga Macross, Gundam o el Capità Harlock... Encara que si voleu alguna cosa més recent i experimental, doneu-li una oportunitat a "Planetes". 

Vale, he parlat de intel·ligència artificial, robòtica, naus espacials... però què seria de la ciència-ficció sense l'ambientació, la recreació d'una realitat alternativa i, perquè no, ben inquietant? Parlo del Ciberpunk, el "no future", una realitat alternativa on la contaminació, la violència i el pessimisme esclafen l'esperança. La ciutat de Los Angeles a Blade Runner n'és tot un exemple d'això, com ho és sens dubte el Tokyo de Akira, un títol que va marca l'entrada del manganime al nostre país... mireu-vos el manga, és molt més extens que la pel·lícula i es pot trobar a moltes biblioteques públiques! D'altra banda, en el cas de Blame!, un manga de Tsutomu Nihei. el Ciberpunk és representat per l'alienació de l'home davant d'una realitat feta per una tecnologia hostil a la vida. Són només 10 volums, i si trobeu el primer... guardeu-lo bé, ja que ara mateix no és una sèrie fàcil d'aconseguir. 

La llista d'obres de ciència-ficció al manganime és molt i molt llarga, i ben segur que m'he deixat títols de gran qualitat. Que cadascú trobi els seus favorits! Teniu tot l'estiu per gaudir i somniar amb el futur que volgueu.  



Los proyectos de Neal

 Neal Stephenson, uno de mis escritores modernos de ciencia-ficción favoritos y del que ya he comentado aquí La era del diamante e Interfaz, es noticia estos días por partida doble. 
 Por una parte a sido noticia la próxima adaptación de su novela Snow Crash por parte del director de Attack de Block, Joe Cornish, una de las revelaciones de la temporada. Esperemos que las expectativas se vean colmadas.
 Aparte de esto, el propio Neal se ha metido de lleno en la creación de un videojuego de lucha con espadas y ha tenido gran repercusión en el mundillo friki el divertido video promocional que le sirve de promoción en la web de Crowdfunding, Kickstarter. Podéis verlo en:
http://www.kickstarter.com/projects/260688528/clang?ref=live

Carbono alterado. Richard Morgan.


La novela recomendada de hoy, Carbono Alterado, parte de la premisa de que la conciencia de los seres humanos puede, en un futuro cercano, almacenarse de forma electrónica y ser restituida en otro cuerpo o en un cuerpo clonado en caso de muerte, simplemente utilizando la última copia de seguridad. Esto es posible para todo el mundo, pero un cuerpo de repuesto no está al alcance de todos y los que no pueden permitírselo son almacenados hasta que algún familiar puede pagar el coste de la "resurrección". También  los delincuentes son almacenados hasta cumplir su condena y su cuerpo usado por el mejor postor.
 Pues con esta premisa Richard Morgan construye una novela negra con todos los tópicos del género pero con ambientación Ciberpunk.
 El detective protagonista, "ex-presidiario" dentro de un cuerpo que no es el suyo, es contratado por un multimillonario para que averigüe quien le mató y porqué, aun sabiendo que volvería a la vida, ya que ha perdido los recuerdos desde su última copia de seguridad hasta el momento de su asesinato.
 Una novela entretenida sin más con todos los tópicos del género negro y la ambientación ciberpunk que la hace peculiar.

Desclassifiquem les dades de la nau Còmic-Ficció!










DADES TÈCNIQUES BÀSIQUES NAU CÒMIC-FICCIÓ:

- Nom de Registre: C.I.E. Còmic-Ficció

- Tipus: Creuer Interdimensional d'Exploració.

- Fabricants: New Gallifrey Space-Time Machines, Incom Corporation, Stark Industries, Wayne Enterprises i la T.S.R.E. (Terminus Space Resources & Exploration)

- Consorci Promotor:
De la Terra 000:  Fundació B-612 i Institut S.E.T.I.
De la Terra 616:  Fundació Stark & Wayne.
De l’Univers Spock:  Universitat de Nova Gallifrey, Ministeri Imperial de Ciència de Terminus, Cos d'Exploració de la Nova Ordre Jedi de Coruscant, Federació Unida de Planetes.

- Data de llançament: 11 de Novembre del 2011

- Motor principal: Generador de Salt Quàntic (per desplaçar-se entre dimensions)

- Propulsors Warp i Sub-llum (una vegada el Còmic-Ficció arriba a les dimensions de La Terra 616 i la del Univers Spock es desplaça per aquets espais mitjançant aquests motors)

- Tripulació Màxima: 200

- Cobertes: 7 habitables.

- Sistemes Tàctics: 4 bancs fàser, 50 torpedes de plasma, 1 generador d'escuts deflectors.

DADES DE LA MISSIÓ:

El Còmic-Ficció  és un extraordinari i complex creuer espai-dimensional capaç de viatjar a través del multivers. És l'única nau d'aquestes característiques que existeix i concentra la millor tecnologia de diverses dimensions que fins ara hem considerat fictícies.

Degut a l'extraordinària quantitat de consum d'energia que es necessita per moure el creuer Còmic-Ficció entre dimensions, tan sols pot viatjar un cop per setmana a través de tres punts: La Terra 000 (nostra realitat); Terra 616 (planeta Terra alternatiu on habiten els personatges dels còmics) i Univers Spock (univers alternatiu on els esdeveniments que ocorren en les diferents expressions artístiques del gènere de la ciència-ficció, són reals).

La missió del Còmic-Ficció és la divulgar, explorar i ser un vincle d'unió entre les diferents dimensions.

Actualment el comandament de la nau està sota les ordres dels oficials de la Flota Estel•lar i membres del Cos d'Exploració de l'Ordre Jedi, David Lluelles i Sergi Fernández.  Degut a la importància de la missió, un gabinet d'oficials superiors de diferents móns i dimensions pot prendre el comandament en cas de crisis, pèrdua o absència dels comandants primers.

A pesar de que les missions setmanals del Còmic-Ficció són de caràcter pacífic, el creuer està dotat de sistemes de defensa i atac, ja que existeixen en aquestes realitats perills naturals i forces enemigues que poden triar com a objectiu aquesta nau, símbol d'unió interdimensional.

Són especialment perillosos els brots de pandèmies zombi; els senyors del revers fosc de la Força anomenats Sith; els Daleks; el Col•lectiu Borg i diversos supervillans com Darkseid i Thanos.

Por no mencionar al perro. Connie Willis



 Es esta una obra poco usual dentro del subgénero de viajes en el tiempo, un grupo de historiadores de una época no del todo definida buscan un objeto (el tocón del pájaro del obispo) esencial para reconstruir la catedral de Coventry, que es la obsesión de rica aristócrata. Esta búsqueda se desarrolla en la época Victoriana, pero no estamos hablando de Steampunk, sino de una comedia de enredo que basa toda su trama en una paradoja temporal.
 Y es que Ned Henry, el protagonista, tras tras sufrir un ataque de "vértigo temporal" por un exceso de saltos en el tiempo, es enviado de vacaciones al Londres de 1889. Pero no tiene mucho tiempo para descansar ya que allí se encontrará con una compañera que intenta recomponer el continuo espacio tiempo a la que tendrá que ayudar. Aquí no hay batallas, ni personajes famosos, ni acontecimientos históricos importantes que salvaguardar, son cosas insignificantes las que en un "efecto mariposa" temporal pueden cambiar el futuro.
 Es "Por no mencionar el perro" (subtitulo de la obra de Jerome K. Jerome "Tres hombres en una barca") una comedia de enredo fresca y divertida que supone la oportunidad de hacer un paréntesis de lectura de lecturas más densas sin dejar el género de la ciencia ficción.

La màquina de somiar




Aviat es compliran 2 anys de la mort del mestre Satoshi Kon, que ens va deixar abans de temps amb només 46 anys. Li van donar mig any de vida després de que li diagnostiquessin un càncer de pàncrees, i va deixar pel record el seu comiat, una pel·lícula inacabada i una obra reconeguda internacionalment que ha servit d'inspiració fins i tot a directors com en Darren Aronofsky (Black Swan) o Christopher Nolan (The Dark Knight).

Tots els seus treballs com a director van ser realitzats per a l'estudi MADHOUSE, productors també de sèries com Monster, Nana, Death Note... D'en Satoshi Kon se'n diu que era el "David Lynch japonès", degut a la seva traça per barrejar la realitat i el somni a les seves històries, ja sigui de forma més surrealista (Paprika) o fins i tot terrorífica, com el thriller psicològic "Perfect Blue". Malgrat tot la realitat social del japó i la humanitat dels personatges sempre s'amaguen sota les seves històries, com demostren els indigents de "Tokyo Godfathers". En aquest sentit la sèrie d'animació "Paranoia Agent" es tot un compendi perfecte d'intriga, surrealisme i critica social. En Kon, a més, va demostrar la seva passió pel setè art amb l'homenatge que fa a "Millenium Actress" a tot un segle de cinema. 

Els seus inicis, però, van ser com a dibuixant de manga. Recentment Planeta d'Agostini s'ha encarregat de publicar una recopilació d'alguns dels seus primers treballs a "Historias cortas de Satoshi Kon".

Satoshi Kon va morir deixant sense acabar una pel·lícula d'animació, "La màquina de somniar", més enfocada cap al públic infantil. Després de 2 anys de lluita perquè la producció trobés finançament, sembla que actualment el tema es troba estancat, i no n'hi ha cap actualització d'estat a la seva pàgina oficial. Potser el Crowd Funding, un sistema de finançament que ha permès a occident salvar o publicar obres en perill, podria ser una esperança per aquells que volen que la màquina de somiar d'en Kon torni a funcionar una última vegada.

(BCN) 30 aniversario de Star Trek II: La Ira de Khan

Els trekkies celebren el 30 aniversari de Star Trek II: La Ira de Khan
El 4 de juny de 1982 es va estrenar a la gran pantalla la segona pel·lícula de la saga d'Star Trek, titulada La Ira de Khan.
L'argument, de sobres conegut, bé podria considerar-se la continuació d'un dels capítols de la seria clàssica, Semilla espacial (1×22), on el personatge de Khan ja apareix.
Aquest any es celebren els 30 anys de la seva estrena, i el Club Star Trek de España (www.clubstartrek.es) no vol perdre la oportunitat de celebrar-ho amb tots els aficionats, tornant a veure una de les millors pel·lícules d'Star Trek.
Si t'agrada Star Trek, si vols tornar a veure aquesta pel·lícula, o veure-la per primer cop, envoltat d'altres aficionats com tu, no et pots perdre la activitat que et proposem.
-------------------------------
Divendres 1 de juny de 2012
FNAC Diagonal Mar (Centre Comercial Diagonal Mar, Avda. Diagonal, 3)
De 18:00 a 19:00: Aficionats uniformats i caracteritzats d'Star Trek, desfilaran per l'FNAC i el Centre Comercial. Els vols acompanyar?
De 19:15 a 20:00: Xerrada professional sobre la pel·lícula, a càrrec de Rubén González, de Rubens Produccions.
De 20:00 a 21:30: Visionat de la pel·lícula Star Trek II: La Ira de Khan.
De 21:30 a 22:00: Debat i col·loqui sobre la pel·lícula entre tots els asistents.
-------------------------------
Més informació: https://www.facebook.com/events/362535533807564/

Interfaz, un tecno-thriller de política ficción.


 En 1994 se publicó Interfaz, una novela escrita por Neal Stephenson junto con su tío George F. Jewsbury. Recupero este título porque me parece representativo de la situación política y financiera actual. Parte de la premisa de una situación de crisis y fallida financiera que lleva al presidente de los EE.UU. a tomar una drástica decisión que ponen en alerta a los "mercados" y los poderes en la sombra que controlan el mundo. En este escenario uno de los candidatos a la presidencia sufre una apoplejía y es tratado mediante un implante bioeléctrico que además de curar su enfermedad, es aprovechado para concederle la capacidad de conocer en tiempo real las reacciones del electorado a sus palabras, o las de sus oponentes, lo que en apariciones públicas o debates lo convierten en el candidato ideal.
 Aun así, la novela no se centra en este candidato, sino que hay varias tramas que acaban convergiendo, todo con el objetivo de realizar una crítica mordaz y acertada (premonitoria casi, teniendo en cuenta que se publicó hace 18 años) del sistema económico, la política y los medios de comunicación.
 Lectura recomendable para conocer los entresijos de las campañas electorales y su manipulación por los medios y los poderes económicos ocultos que pondrá los pelos de punta a los conspiranoicos.

Còmic-Ficció al 30è Saló Internacional del Còmic

El divendres 4 de maig per la tarda vam ser-hi al Saló del Còmic.

Va ser una tarda increïble on vam rebre el suport i l'estima d'aquells qui ens seguiu.

Per fi vam possar rostre a aquells que fan i fem possible el Còmic-Ficció.

Volem dedicar el programa del divendres 4 a tots els que ens vau donar energia per seguir endavant, en especial...

...A tots els responsables de prensa de les editorials i distribuidors: Nuria Martínez de Planeta de Agostini Comics (que ens va obsequiar amb el nº1 de Bola de Drac pel 20e anniversari!); Gemma i Jose Blaya de Norma Editorial; Merche Domínguez de E.C.C.; Manu Guerrero (l'home prepetuament atrafegat) i Alberto Castillo de Selecta Vision; Nikki de E.D.T./Glénat (la responsable de prensa més dificil de trobar de tot el Saló!); Ediciones B; Random House Mondadori; Cosplayoriginal.com...

A la fantàstica gent del fandom:
Sergi Toboso, Mo Caró (http://www.mocaro.tk/), Joaquim Vallès, Joan Borras, Luiggi Lights i la resta de membres del Club Star Trek de España (gràcies nois per la vostra gran acollida i els vostres detalls!) http://www.clubstartrek.es/
Alex Dosaula del Club Star Wars de Barcelona (fent-nos entrega d'unes cartes de col·leccionista exclusives del club) http://www.swbarcelona.com/
Laura Morral i la seva gent de Karbones Dislexicos (desbordant com sempre simpatía i que ens regalar un fanzine de Karbones) http://karbonesdislexicos.blogspot.com.es/
i Belén Rodríguez de Còmics a Cornellà (que ens va obsequiar amb unes borses promocionals molt xules del saló del còmic que ella mateixa està organitzant). http://comicsencornella.blogspot.com.es/

No ens podem oblidar dels dibuixants i guionistes: Lara Fuentes i Patricio Clarey de "15M Voces de Una Revolución" pel seu bon rotllo i a Miguel Fuster de "Miguel 15 Años en La Calle", tot un personatge.

Moltíssimes gràcies a tots!! Sou fantàstics!!

L'Iberomanga







Estem immersos a l'edició número 30 del Saló del Còmic de Barcelona, i a banda de les nombroses novetats en còmic europeu i americà, també podem trobar algunes obres que fan difosa la línia entre estils i procedències. En veure les seves portades, bé podriem pensar que es tracta d'una nova mostra de manga... però sobta trobar que els noms dels autors no són japonesos, sinó espanyols. És el que s'ha etiquetat sota el terme d'"Iberomanga". 


Ens trobem davant de còmic d'aquí, del país, però amb una clara influència de l'estètica i l'estil de dibuix del manga japonès, i fins i tot de les seves temàtiques narratives. És també una clara mostra de l'extensió del manganime japonès a les nostres terres, doncs tota una generació ha crescut amb les seves sèries i històries. 


Una generació que suposa una base estable de seguidors, dels quals sorgeixen il·lustradors amateurs que adapten l'estètica manga en les seves creacions, i que freqüentment deriven en els ja tradicionals fanzines manga, omnipresents en tot esdeveniment del sector. Però ha estat només des de fa uns anys que algunes editores com EDT (Glénat) o Norma Editorial han fet una aposta per autors espanyols d'iberomanga.


De fet, actualment podem trobar bons exemples d'aquest estil en obres com Bakemono, Underdog, El delirio de Ani, La Canción de AriadnaLettera o Himawaru, totes elles publicades a la col·lecció Gaijin Manga (Gaijin és la paraula japonesa que fa referència als estrangers) d'EDT. També puc destacar l'obra Porcelain, de l'autora catalana Maria Llovet, que fa pocs dies es va estrenar digitalment, i que sortirà en format físic coincidint amb el proper Saló del Manga de la mà de Norma Editorial. No dubteu en seguir els enllaços anteriors si n'esteu interessats en saber més d'aquests títols. 


Encara resta per veure l'èxit d'aquests tipus de còmics, amb una part del públic que encara desconfia d'aquesta barreja d'estils, noms i cultures. Certes veus diuen que només són una còpia d'un estil forani consolidat, altres que no cal etiquetar els autors i el seu estil de dibuix d'aquesta manera. També n'hi ha la sospita de que s'utilitza una mena "d'orgull" patri per intentar vendre aquestes obres... no en falten, però, defensors, i podeu trobar arguments a favor en aquest article de l'editor de la revista Nowevolution. Personalment només espero que els autors locals tinguin una oportunitat, i que es vegin recompensats si de veritat les seves obres ho mereixen, més enllà de les etiquetes que tinguin. 


La Carrera De Los Zombies



 Ya es posible combinar tu pasión por los zombies con el hacer ejercicio y estar en forma, recién importado de los Estados Unidos donde ya está consolidado el circuito "Run For Your Lives", llega "La Carrera De Los Zombies". Una terrorífica carrera de obstáculos de 5 kilómetros en un bosque infestado por muertos vivientes en la que puedes optar entre sobrevivir a las hordas de no muertos o participar como zombie, que como era de esperar no exige estar especialmente en forma. La primera carrera será en Madrid, pero se anuncia que Barcelona también sufrira la plaga.
http://runforyourlives.com/
http://www.runnersvszombies.com/

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates