(BCN) 30 aniversario de Star Trek II: La Ira de Khan

Els trekkies celebren el 30 aniversari de Star Trek II: La Ira de Khan
El 4 de juny de 1982 es va estrenar a la gran pantalla la segona pel·lícula de la saga d'Star Trek, titulada La Ira de Khan.
L'argument, de sobres conegut, bé podria considerar-se la continuació d'un dels capítols de la seria clàssica, Semilla espacial (1×22), on el personatge de Khan ja apareix.
Aquest any es celebren els 30 anys de la seva estrena, i el Club Star Trek de España (www.clubstartrek.es) no vol perdre la oportunitat de celebrar-ho amb tots els aficionats, tornant a veure una de les millors pel·lícules d'Star Trek.
Si t'agrada Star Trek, si vols tornar a veure aquesta pel·lícula, o veure-la per primer cop, envoltat d'altres aficionats com tu, no et pots perdre la activitat que et proposem.
-------------------------------
Divendres 1 de juny de 2012
FNAC Diagonal Mar (Centre Comercial Diagonal Mar, Avda. Diagonal, 3)
De 18:00 a 19:00: Aficionats uniformats i caracteritzats d'Star Trek, desfilaran per l'FNAC i el Centre Comercial. Els vols acompanyar?
De 19:15 a 20:00: Xerrada professional sobre la pel·lícula, a càrrec de Rubén González, de Rubens Produccions.
De 20:00 a 21:30: Visionat de la pel·lícula Star Trek II: La Ira de Khan.
De 21:30 a 22:00: Debat i col·loqui sobre la pel·lícula entre tots els asistents.
-------------------------------
Més informació: https://www.facebook.com/events/362535533807564/

Interfaz, un tecno-thriller de política ficción.


 En 1994 se publicó Interfaz, una novela escrita por Neal Stephenson junto con su tío George F. Jewsbury. Recupero este título porque me parece representativo de la situación política y financiera actual. Parte de la premisa de una situación de crisis y fallida financiera que lleva al presidente de los EE.UU. a tomar una drástica decisión que ponen en alerta a los "mercados" y los poderes en la sombra que controlan el mundo. En este escenario uno de los candidatos a la presidencia sufre una apoplejía y es tratado mediante un implante bioeléctrico que además de curar su enfermedad, es aprovechado para concederle la capacidad de conocer en tiempo real las reacciones del electorado a sus palabras, o las de sus oponentes, lo que en apariciones públicas o debates lo convierten en el candidato ideal.
 Aun así, la novela no se centra en este candidato, sino que hay varias tramas que acaban convergiendo, todo con el objetivo de realizar una crítica mordaz y acertada (premonitoria casi, teniendo en cuenta que se publicó hace 18 años) del sistema económico, la política y los medios de comunicación.
 Lectura recomendable para conocer los entresijos de las campañas electorales y su manipulación por los medios y los poderes económicos ocultos que pondrá los pelos de punta a los conspiranoicos.

Còmic-Ficció al 30è Saló Internacional del Còmic

El divendres 4 de maig per la tarda vam ser-hi al Saló del Còmic.

Va ser una tarda increïble on vam rebre el suport i l'estima d'aquells qui ens seguiu.

Per fi vam possar rostre a aquells que fan i fem possible el Còmic-Ficció.

Volem dedicar el programa del divendres 4 a tots els que ens vau donar energia per seguir endavant, en especial...

...A tots els responsables de prensa de les editorials i distribuidors: Nuria Martínez de Planeta de Agostini Comics (que ens va obsequiar amb el nº1 de Bola de Drac pel 20e anniversari!); Gemma i Jose Blaya de Norma Editorial; Merche Domínguez de E.C.C.; Manu Guerrero (l'home prepetuament atrafegat) i Alberto Castillo de Selecta Vision; Nikki de E.D.T./Glénat (la responsable de prensa més dificil de trobar de tot el Saló!); Ediciones B; Random House Mondadori; Cosplayoriginal.com...

A la fantàstica gent del fandom:
Sergi Toboso, Mo Caró (http://www.mocaro.tk/), Joaquim Vallès, Joan Borras, Luiggi Lights i la resta de membres del Club Star Trek de España (gràcies nois per la vostra gran acollida i els vostres detalls!) http://www.clubstartrek.es/
Alex Dosaula del Club Star Wars de Barcelona (fent-nos entrega d'unes cartes de col·leccionista exclusives del club) http://www.swbarcelona.com/
Laura Morral i la seva gent de Karbones Dislexicos (desbordant com sempre simpatía i que ens regalar un fanzine de Karbones) http://karbonesdislexicos.blogspot.com.es/
i Belén Rodríguez de Còmics a Cornellà (que ens va obsequiar amb unes borses promocionals molt xules del saló del còmic que ella mateixa està organitzant). http://comicsencornella.blogspot.com.es/

No ens podem oblidar dels dibuixants i guionistes: Lara Fuentes i Patricio Clarey de "15M Voces de Una Revolución" pel seu bon rotllo i a Miguel Fuster de "Miguel 15 Años en La Calle", tot un personatge.

Moltíssimes gràcies a tots!! Sou fantàstics!!

L'Iberomanga







Estem immersos a l'edició número 30 del Saló del Còmic de Barcelona, i a banda de les nombroses novetats en còmic europeu i americà, també podem trobar algunes obres que fan difosa la línia entre estils i procedències. En veure les seves portades, bé podriem pensar que es tracta d'una nova mostra de manga... però sobta trobar que els noms dels autors no són japonesos, sinó espanyols. És el que s'ha etiquetat sota el terme d'"Iberomanga". 


Ens trobem davant de còmic d'aquí, del país, però amb una clara influència de l'estètica i l'estil de dibuix del manga japonès, i fins i tot de les seves temàtiques narratives. És també una clara mostra de l'extensió del manganime japonès a les nostres terres, doncs tota una generació ha crescut amb les seves sèries i històries. 


Una generació que suposa una base estable de seguidors, dels quals sorgeixen il·lustradors amateurs que adapten l'estètica manga en les seves creacions, i que freqüentment deriven en els ja tradicionals fanzines manga, omnipresents en tot esdeveniment del sector. Però ha estat només des de fa uns anys que algunes editores com EDT (Glénat) o Norma Editorial han fet una aposta per autors espanyols d'iberomanga.


De fet, actualment podem trobar bons exemples d'aquest estil en obres com Bakemono, Underdog, El delirio de Ani, La Canción de AriadnaLettera o Himawaru, totes elles publicades a la col·lecció Gaijin Manga (Gaijin és la paraula japonesa que fa referència als estrangers) d'EDT. També puc destacar l'obra Porcelain, de l'autora catalana Maria Llovet, que fa pocs dies es va estrenar digitalment, i que sortirà en format físic coincidint amb el proper Saló del Manga de la mà de Norma Editorial. No dubteu en seguir els enllaços anteriors si n'esteu interessats en saber més d'aquests títols. 


Encara resta per veure l'èxit d'aquests tipus de còmics, amb una part del públic que encara desconfia d'aquesta barreja d'estils, noms i cultures. Certes veus diuen que només són una còpia d'un estil forani consolidat, altres que no cal etiquetar els autors i el seu estil de dibuix d'aquesta manera. També n'hi ha la sospita de que s'utilitza una mena "d'orgull" patri per intentar vendre aquestes obres... no en falten, però, defensors, i podeu trobar arguments a favor en aquest article de l'editor de la revista Nowevolution. Personalment només espero que els autors locals tinguin una oportunitat, i que es vegin recompensats si de veritat les seves obres ho mereixen, més enllà de les etiquetes que tinguin. 


La Carrera De Los Zombies



 Ya es posible combinar tu pasión por los zombies con el hacer ejercicio y estar en forma, recién importado de los Estados Unidos donde ya está consolidado el circuito "Run For Your Lives", llega "La Carrera De Los Zombies". Una terrorífica carrera de obstáculos de 5 kilómetros en un bosque infestado por muertos vivientes en la que puedes optar entre sobrevivir a las hordas de no muertos o participar como zombie, que como era de esperar no exige estar especialmente en forma. La primera carrera será en Madrid, pero se anuncia que Barcelona también sufrira la plaga.
http://runforyourlives.com/
http://www.runnersvszombies.com/

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerizada por: Lasantha y Distribuida Por: Blogger Templates